Wat de Huawei Band 7 indrukwekkend maakt, is de lange lijst met functies . Hij waterdicht tot 50 meter, slechts 16 g (28 g met de het bandje), ondersteunt 96 trainingsmodi, houdt hartslag, bloedzuurstof en slaap bij, geeft meldingen weer en heeft een echte batterijduur van maximaal 14 dagen. Maar bovenal is dit een zeer comfortabele wearable waarvan je vergeet dat hij urenlang om je pols zit.
De Huawei Band 7 wordt geleverd in een eenvoudige doos met een gepatenteerde magnetische oplader. Je kunt kiezen uit vier kleuren ik heb de Nebula Pink getest.
Uiterlijk
De band 7 is erg licht omdat er geen metalen behuizing op zit. Het scherm is 1.47 inch groot en heeft een resolutie van 194x368px AMOLED scherm, de kleuren en contract zijn enorm goed. Ook wanneer de zon erop schijnt is het scherm uitstekend af te lezen, min puntje is dat er geen automatische helderheidsoptie aanwezig is, maar wel een instelling om ’s avonds het scherm te dimmen. Tevens is de Band 7 uitgerust met een Always on display met 5 verschillende wijzerplaten! Het touchscreen is accuraat en reageert snel! De menu’s zijn makkelijk door te scrollen en zijn erg overzichtelijk.
Sportfuncties en gezondheid
Ik hardloop graag en heb deze Band 7 mogen testen en ik moet zeggen hij bevalt goed.
Voor hardlopers heeft de Band 7 nog meer voordelen, want elke trainingsindex wordt vanuit een wetenschappelijk perspectief gemeten
De Band 7 beschikt over 96 verschillende workout activiteiten en geeft mij veel inzichten in o.a. hartslag (inclusief onregelmatige hartslag tijdens de training) en het zuurstofgehalte in het bloed (SpO2). Zelfs tijdens het zwemmen is het scherm goed zichtbaar!
Hij biedt standaardstatistieken zoals afstand, verbrande calorieën, tempo aan maar je krijgt ook grondige analyses tijdens het sporten.
Batterij
Ik gebruik hem dagelijks met alle gezondheidsfuncties en het Always on scherm en de levensduur van de batterij was ongeveer 13 dagen.
Dankzij de fast charging laadt hij op van 0 naar 100% in ongeveer 1,5 uur
Huawei Health app
Het koppelen met mijn Samsung ging meteen goed (na het lezen van de handleiding)
Helaas was deze niet in het Nederlands.
De notificaties werken snel je en wanneer je een Android toestel hebt kun je meteen een reactie op een bijvoorbeeld Whatsapp bericht terug sturen vanaf de Band 7.
Pluspunten
- Batterijduur
- Helderdisplay
- Snel lader
Minpunten
- geen GPS
- iOS functies
- laadkabel wat kort
- geen extra bandje voor smalle pols